Proč si pořídit perkálové povlečení od Darré?

Ještě jste neslyšeli o povlečení z perkálu? Rádi vám ho představíme. Je to opravdový král mezi bavlněnými látkami, který je přímo stvořený pro šití povlečení. Perkál je luxusní hustě tkaný materiál, navíc neuvěřitelně odolný a velmi jemný na dotek.

Co je vlastně perkál?

Jde o typ bavlněné látky vyrobené ze 100% bavlněné příze. Od klasické bavlny se liší stylem tkaní i typem a hustotou těch nejkvalitnějších bavlněných vláken.  Perkálové plátno je husté a pevné s TC200. Má dokonce speciální povrchovou úpravu zvanou Mercerace, která mu dodává jemnost a lesk, takže je neskutečně příjemný na dotek.

Navíc, díky unikátní technologii Sanforizace, se perkál nesrazí ani po mnoha praních, a tak si zachovává svůj původní tvar a vzhled po dlouhou dobu.

Proč si vybrat perkál od Darré

Je tolik důvodů, proč se zamilovat do našeho povlečení. My jsme vám vypsali 3, které jsou za nás ty nejdůležitější.

Certifikované materiály i výroba

Perkál vyrábíme z přírodního materiálu 100% bavlny s certifikátem OEKO-TEX STANDARD 100, třída 1, což je jeden z nejpřísnějších standardů textilního průmyslu. Certifikát se kromě látky vztahuje i na všechny další komponenty a celý náš výrobní proces. Tímto se můžeme pyšnit jako jedni z mála v České republice.

Šijeme na automatických strojích, které umožňují použití pevnějšího, odolnějšího stehu a kompletní zašití rohů. Nemůže se tak stát, že by na povlečení zůstala zbloudilá nit a steh se začal párat.

Kvalita, která vydrží roky

Investice do našeho povlečení se vám násobně vrátí. Do jeho ceny se promítá poctivá práce našich grafických designérů, tradice českého řemesla i zodpovědnost vůči planetě. Povlečení od Darré vám bude sloužit dlouhá léta, takže nebudete muset neustále utrácet za nové.

Klademe velký důraz na kvalitu a pečlivý výběr materiálů, aby naše produkty byly nejen krásné, ale také odolné. A protože si za kvalitou našich výrobků opravdu stojíme, dáváme na vše 5letou záruku a na zipy dokonce záruku doživotní.

Motivy od regionální malířky

Povlečení Darré vzniká ve východních Čechách. Při naší činnosti samozřejmě myslíme i na přírodu a snažíme se co nejméně zatěžovat životní prostředí. Zároveň nás těší, že udržujeme při životě českou výrobu a dáváme práci českým šicím dílnám.

Duši našim výrobkům dává grafička a malířka Terka, která tvoří jedinečné návrhy. Inspiraci čerpá především z přírody. Tyto návrhy pak přenášíme na látku pomocí vysoce kvalitního a precizního digitálního tisku. Tento proces zajišťuje, že barvy a motivy zůstanou živé a krásné i po letech užívání.

Údržba perkálu aneb čím víc perete, tím líp

Perkál se vyznačuje schopností udržet si stálý tvar a barvu, což mu umožňuje zachovávat kvalitu i přes dlouhodobé používání. Čím více ho perete, tím více získává na měkkosti a jemnosti, poskytující pocit hedvábného pohodlí, a přesto zůstává šetrný k vaší pokožce. S každým dalším praním bude získávat na měkkosti a jemnosti. Poskytne Vám tak pocit hedvábného pohodlí a zároveň zůstane šetrný k Vaší pokožce.