Dodejte vaší ložnici harmonii

Věděli jste, že vybavení a doplňky ve vaší ložnici mohou mít vliv na kvalitu vašeho spánku nebo sny? Máme pro vás pár jednoduchých tipů, jak si správně zařídit ložnici a využít principy feng-šuej pro maximální pohodlí a relaxaci.

Máte problémy se spánkem a nevíte, co s tím? Možná byste se měli zaměřit na uspořádání vaší ložnice a výběr barev i vzorů. Tradiční čínské učení feng-šuej vám může ukázat, jak vytvořit z vašeho domova harmonické a pro zdraví příznivé místo ke spánku i pro celkovou pohodu.

Tipy na útulnou ložnici podle feng-šuej

1. 

Vyberte vhodnou barvu

Barvy mají v ložnici velký vliv na naši náladu a emoční stav. Podle feng-šuej by měly být barvy v ložnici především jemné a uklidňující, jako jsou odstíny modré, zelené, nebo barvy v šedých a zemitých tónech.

2. 

Vhodně umístěte postel

Vhodně umístěte postel: Zkuste umístit postel tak, abyste z ní viděli na dveře, ale zároveň aby nebyla umístěna přímo před ně. To pomáhá udržovat energii v místnosti v rovnováze a umožňuje lepší odpočinek.

3. 

Vyvarujte se ostrých hran a rohů

Pro zajištění volného pohybu energie se v ložnici vyvarujte použití ostrých hran a rohů.

4. 

Odstraňte z místnosti elektroniku

Minimalizujte nebo nejlépe úplně odstraňte z ložnice elektronická zařízení jako jsou mobilní telefony, televize nebo počítače, aby se snížilo množství elektromagnetického záření.

5. 

Využijte rostliny

Rostliny jsou skvělým zdrojem živé energie a dokáží čistit vzduch v místnosti. Pro ložnici jsou nejvhodnější rostliny s kulatými listy, které symbolizují harmonii a dokonalost.

6. 

Udržujte pořádek

Udržujte ložnici uklizenou a čistou a odstraňte nepotřebné věci, které prostor zbytečně zahlcují. To sníží množství energie v místnosti.

Výběr barev

Výběr barev v ložnici je klíčový pro kvalitu spánku, náladu a celkovou atmosféru místnosti. Každá osoba má však své vlastní preference a každá místnost má specifické vlastnosti, které je potřeba brát v úvahu.

Mezi barvy, které jsou obecně považovány za vhodné pro ložnice, patří pastelové odstíny, jako jsou bledě modrá, světle zelená, béžová, šedá nebo krémová. Tyto barvy mají uklidňující účinky a mohou pomoci snížit úzkost a stres, což vede k lepšímu spánku.

Na druhé straně jsou některé barvy, které byste měli v ložnici využívat jen zřídka, nebo je úplně vynechat. Mezi tyto barvy patří intenzivní odstíny, jako je červená, oranžová, žlutá a tmavě modrá. Tyto barvy mají stimulující účinky a mohou vést k potížím se spánkem. Nicméně, pokud máte rádi některou z těchto barev, můžete ji použít v menší míře nebo jako akcenty v dekoraci ložnice.

Vzory

Vzory na povlečení hrají v ložnici důležitou roli při vytváření uklidňující atmosféry. Zaměřte se na barvy a vzory, které vám pomáhají uvolnit se, relaxovat a které v ložnici vytvářejí příjemnou atmosféru. Pamatujte, že kvalitní spánek je klíčový pro vaše celkové zdraví a pohodu.

Ideální jsou například květinové motivy, které připomínají přírodu a mají uklidňující účinek. Často jsou spojovány s volností, láskou a něhou a dodávají pocit lehkosti. Tyto pozitivní emoce se přenášejí do celé místnosti a vytváří tak příjemné prostředí k odpočinku.

Ještě nemáte květované povlečení? Zde je několik důvodů, proč byste si toto povlečení měli pořídit:

1. 

Pocit klidu a pohody

Květované vzory vytvářejí příjemnou atmosféru a pocit klidu a pohody. Pokud máte rádi květiny a přírodu, květované povlečení bude pro vás příjemným a uklidňujícím prvkem.

2. 

Vizuální estetika

Květované vzory jsou velmi estetické. Přinášejí do místnosti hezký vzhled a barevné akcenty.

3. 

Podpora dobré nálady

Studie ukazují, že barvy a vzory mají vliv na naši náladu a emoce. Květované povlečení podporuje pozitivní náladu a vyvolávají příjemné pocity.

4. 

Rozmanitost vzhledu

Květované vzory jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí do své ložnice vnést trochu přírody. Existuje mnoho druhů květin, od romantických růží po hravé kopretiny a každá květina dodá místnosti vlastní charakter.