Hledáte ideální povlečení na léto? Sáhněte po mušelínu

Mušelín zažívá renesanci. V posledních letech se čím dál víc využívá k šití letních šatů, topů, kalhot, ale i povlečení. Vyznačuje se totiž vlastnostmi, které během tropických nocí velmi oceníte. Právě teď se na ně podíváme zblízka.

Rozdíl mezi bavlnou a mušelínem

Klasická bavlna vám v létě prokáže dobrou službu. I přesto je ale lepší zaměřit se na materiály, které vám spaní ve vysokých teplotách zpříjemní díky svým vlastnostem.

Látkou, na niž nedá řada spáčů dopustit, je mušelín. Mušelín z Darré tvoří 100% čistá bavlna bez příměsí a bez chemické úpravy. Je utkaný z kvalitních přízí, díky čemuž se vyznačuje mimořádnou jemností a vzdušností.

Další zvláštností mušelínu je, že svou jemnost praním neztrácí, ale naopak získává. Nemusíte se tak bát časté údržby.

Přírodní superlátka

Měkkost, která se zároveň pojí s pevností a odolností. To je jen jedna z řady výhod mušelínu. Tato látka má přirozenou schopnost dýchat. Zabraňuje tak přehřívání organismu. Mušelín je prodyšný a velmi dobře absorbuje vlhkost. Během spánku vás ochladí a tím vám zaručí osvěžující odpočinek bez pocení a převalování.

Lehoučký mušelín, který krásně hladí, oceníte především v létě. Můžete ho ale používat celý rok, abyste měli ty nejkrásnější sny.

Má smysl se v létě vůbec přikrývat?

Rozhodně ano. Pokud se nepřikryjete vůbec, bude vám zkrátka teplo. Mnohem lepší je vybrat si kvalitní přikrývku v letní úpravě a povlečení z vhodného materiálu, případně zvolit pocitově studené barvy (modrá, zelená…). Klidný spánek při tropických teplotách může podpořit i studená sprcha před spaním.

Přejeme vám mnoho příjemných nocí strávených v našem mušelínu.

 
Hledáte ideální povlečení na léto? Sáhněte po mušelínu

  Proč nakupovat v DARRÉ ?

 Na naše povlečení vám dáme záruku 5 let, na YKK zipy máte záruku dokonce doživotní. Vše šijeme v ČR ve spolupráci s lidmi, které známe a kterým věříme.  Máme designérku, která nám navrhuje vlastní vzory. Denně se snažíme zvyšovat kvalitu produktů a snižovat dopad na životní prostředí.