Ekologie a udržitelnost v e-shopu Darré

Udržitelně a stylově?

V dnešní době je ekologie a udržitelnost našeho životního prostředí klíčovou tématikou, která nás provází každou oblastí našeho života. V e-shopu Darré si to uvědomujeme, a proto se snažíme přispět ke snižování dopadu našich aktivit na životní prostředí. Víme, že je stále co zlepšovat, ale věříme, že dělat i postupné kroky je lepší než nedělat nic. 

Ekologická výroba a udržitelné materiály: Jak přispět k ochraně životního prostředí

Jedním z hlavních způsobů, jak přispět k udržitelnosti, je výběr kvalitních materiálů pro naše produkty. Naše produkty jsou z velké části vyrobeny ze 100% bavlny, což je materiál, který je biologicky odbouratelný a šetrný k přírodě. Věříme, že naše zodpovědnost spočívá nejen v kvalitě našich produktů, ale také v tom, jakým způsobem je vyrábíme. Proto se snažíme minimalizovat dopad našich aktivit na životní prostředí tím, že veškeré produkty šijeme v šicích dílnách na východě Čech a dbáme na férové podmínky a ohodnocení pro naše zaměstnance. Věříme, že díky lokální výrobě snižujeme naši uhlíkovou stopu, jelikož naše zboží neputuje přes půl planety. Kromě toho se snažíme spolupracovat s dopravci, kterým záleží na životním prostředí, a kteří se snaží při svém fungování minimalizovat uhlíkovou stopu.

Zbytky látek? Nová inspirace! Jak minimalizujeme odpad a podporujeme kreativitu

Udržitelnost je pro nás klíčová a snažíme se minimalizovat odpad v rámci naší činnosti. Využíváme především bavlnu, která je biologicky odbouratelná a šetrná k přírodě. Nicméně, nevyhazujeme ani zbytky látek, které při výrobě vznikají. Naopak, snažíme se je kreativně využít a podpořit tak naše zákazníky k podobnému přístupu. Nabízíme balíčky zbytků látek, ze kterých si naši zákazníci mohou sami šít drobné textilní výrobky a přispět tak k minimalizaci odpadu. Navíc, další zbytky látek věnujeme školkám, různým organizacím a dokonce i do ZOO.

A co se týče balení našich produktů, tak i zde se snažíme minimalizovat negativní dopad na životní prostředí. Naše papírové krabičky jsou recyklovatelné a při opětovném použití ušetříme nejen přírodu, ale i peníze. Snažíme se tedy hledat různé způsoby, jak minimalizovat odpad a podpořit udržitelnost.

246155065_10157816934567581_5885216523321940490_n